Chleb Probody
Skład ProBody:
Własności odżywcze ProBody wynikają z innowacyjnej receptury w skład której wchodzi m.in.:
białko pszenne, mąka sojowa, śruta sojowa,składniki pełnoziarniste: pełnoziarnista mąka pszenna orkiszowa, zakwas z pełnego ziarna pszenicy orkisz,nasiona: siemię lniane (żółte i brązowe), nasiona słonecznika, sezam,błonnik jabłkowy, otręby pszenne.
ProBody to pieczywo o wysokiej zawartości białka, o obniżonej zawartości węglowodanów. Ze składnikami pełnoziarnistymi i nasionami
– ProBody zawiera około 90% mniej węglowodanów i około 300% więcej białka niż zwykłe chleby mieszane.
– ProBody – pieczywo o niskim indeksie glikemicznym – 33,5!
– Dzięki temu ProBody pasuje do niskowęglowodanowego sposobu odżywiania się i innych porównywalnych planów żywienia.
– Świetnie sprawdza się także w uzupełnieniu diety diabetyków! Dzięki tak niskiemu IG pieczywo ProBody jest wolno przyswajalne i stężenie glukozy we krwi wzrasta stopniowo – ułatwia to kontrolę poziomu cukru we krwi!
– Smaczny chleb, długo zachowujący świeżość!
– Doskonałe pieczywo na tosty o świetnym smaku!