Pieczywo pszenne
Wytwarza się z mąki pszennej, wody, soli i drożdży, ewentualnie z dodatkiem tłuszczu i cukru lub innych dodatków technologicznych wpływających na naturalne przedłużenie świeżości i walory smakowe. Pieczywo pszenne w zależności od zawartości tłuszczu i cukru dzieli się na trzy grupy: zwykłe do 3% dodatku cukru i tłuszczu (chleb pszenny, bułki, bagietki), wyborowe – 3% – 15% (np. kajzerki, bułki do hot-dogów, chleb tostowy) oraz półcukiernicze powyżej 15% zawartości cukru i tłuszczu (chałka, bułki maślane, rogale maślane).
Swoim klientom wśród pieczywa pszennego polecamy szeroką gamę bułek:
bułkę walentynkową, ciabatę, bułkę hamburger, bułkę hot-dog, bułkę kanapkową, bułkę mleczną, paluch serowy, plecionkę mleczną, rogala mlecznego, bułkę kebab, bułkę wyborową czy bagietkę wyborową, jak również chleb tostowy