Pieczywo mieszane
To pieczywo pszenno-żytnie (50% – 90% mąki pszennej) lub żytnio-pszenne (50% – 90% mąki żytniej) produkowane na naturalnym kwasie żytnim, z ewentualnym dodatkiem ziaren (słonecznik, siemię lniane, sezam) lub z udziałem mąk niechlebowych (owiec, jęczmień, kukurydza). Pieczywo charakteryzuje się wilgotnym i delikatnym miękiszem oraz chrupiącą skórką. Chleby z dodatkami, takimi jak: ziarna sezamu, słonecznika, siemienia lnianego, żyta czy pszenicy, posiadają wysoką zawartość błonnika pokarmowego, witamin i składników mineralnych, dzięki czemu są cennym uzupełnieniem diety.
Swoim klientom szczególnie polecamy:
bułkę wiejską, bułkę wiejską z cebulą, bułkę żytnią oraz jęczmienną,
jak również szeroką gamę chlebów:
chleb zwykły, chleb razowy, chleb słonecznikowy, chleb z makiem, chleb na maślance, chleb słońce, chleb jęczmienny , Chleb orkiszowy, chleb ProBody, chleb Duet oraz chleb Chia.






















